Bezlepkový vegánsky: Guláš zo sladkých zemiakov a čiernej fazule
29.11.22
0 Komentáre
Nie je celkom jednoduché variť, ak ste vegánom a ešte k tomu bezlepkovým, bez sóje a kukurice. Napriek tomu existujú chutné jedlá, ktoré sa dajú uvariť a ku ktorým sa budete radi vracať. Toto je jedno z nich.
Guláš zo sladkých zemiakov a čiernej fazule
250 g (1 plechovka) čiernej fazule
300 g sladkých zemiakov
250 g konzervovaných paradajok
1 strúčik cesnaku
50 g špenátu
1 cibuľa
soľ
čierne korenie
1 čl mletá paprika
1 čl mletá kurkuma
čerstvá petržlenová vňať
400 ml zeleninový vývar/bujón
Na oleji na miernom ohni zľahka orestujte na kocky nakrájanú cibuľu a nasekaný cesnak. Pridajte na kocky nakrájaný sladký zemiak, čiernu fazuľu a koreniny a varte ich niekoľko minút.
Pridajte paradajky, zeleninový vývar a premiešajte. Nechajte dusiť asi 20 minút.
Nakoniec pridajte špenát a dochuťte soľou a korením. Podávame s nasekanou petržlenovou vňaťou a varenou ryžou.
Dobrú chuť!
Zanechajte svoj komentár